Julian Rubinstein - A Viszkis

Julian Rubinstein - A Viszkis

Cikkszám : KONYV_AVISZKIS

(0)
0 Értékelés

4 990 Ft

"Julian piszok jó könyvet írt a történetemről - ha valaki kíváncsi rá, ezt el kell olvasnia." ~Ambrus Attila~

db

HA DEDIKÁLT PÉLDÁNYT SZERETNÉL A KÖNYVBŐL, akkor kérlek a rendelés MEGJEGYZÉS rovatába azt is írd bele, hogy KINEK. (Ha ajándékba szeretnéd, nehogy a megrendelőnek dedikáljam, és ne az ajándékozottnak.)

Amennyiben felirattal vagy dedikáltan szeretnél könyvet rendelni, visszavételi lehetőség nem lehetséges.

Ambrus Attila ajánlásával:

"A Julien által írt könyv, kétségkívül a legösszetettebb dokumentumregény, ami az életemről szól.
Mellesleg az elmúlt 20 évben 6 könyvet publikálatak a viselt dolgaimról, ezek ismeretében őszintén kimerem jelenteni, hogy a Rubinstein által írt történet a legszórakoztatóbb mindezek közül.
Amerikai állampolgárként egyedülálló stílust képvisel, melynek szerves része a cinizmus, a szatirikus jellemábrázolás, és a fekete humor.
A történetemen 3 évet dolgozott. Ennek köszönhető az alapos, olykor oknyomozói pontosság. Ugyanakkor az is tény, hogy néhány adat Magyarországgal kapcsolatban pontatlan, de ezt betudhatjuk egy new yorki újságìró Kelet Európával kapcsolatos ismerethiányának.
Az olvasó életem egyik legszórakoztatóbb könyvét tartja a kezében. Különösen ajànlom mindazoknak, akik némi nosztalgiával gondolnak erre az időszakra. Ez a történet egy igazi rabló-pandúr mese, amiben ugyan némi szerencsével, de "a jófiúk" nyernek, azaz a zsernyákok."

Amerika egyik legtöbb díjjal jutalmazott fiatal újságírója, Julian Rubinstein a magyar Viszkis rabló történetét találta a legalkalmasabbnak arra, hogy bemutassa a kelet-európai országok zűrzavaros átmenetét a kommunizmusból a kapitalizmusba. 
Ambrus Attila Ceauşescu rémuralmának vége felé szökik át Erdélyből Magyarországra, az Ígéret Földjére. De csak értetlenséget, gúnyolódást, kirekesztést talál. Kínkeservesen próbálja megvetni a lábát, és nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjön: az egyenes út nem vezet sehová. Amikor először téved a törvényen kívülre, rögtön jobbra fordul a sorsa. Egyre merészebb bank- és postarablások, egyre több pénz, egyre több nő, egyre több ital… végül pedig a börtön.
Az olvasó nem egyszerűen egy bűnügyi dokumentumregényt tart a kezében, hanem a 90-es évek Magyarországának korrajzát is - amerikai szemüvegen keresztül. A hároméves oknyomozással készült könyv nemcsak a rablások izgalmas részleteivel ejti majd rabul az olvasókat, de azzal is, ahogy a távolról jött amerikai újságíró bennünket, magyarokat lát. 

ISBN: 9789634055648
Megjelenés: 2017.10.25.
Oldalszám: 445
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Fordította: Kepes János

 

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás