A Viszkis könyvcsomag A Viszkis könyvcsomag A Viszkis könyvcsomag

A Viszkis könyvcsomag

Cikkszám : KONYV_AVISZKIS_HARAMIA

(0)
0 Értékelés

9 450 Ft 9 980 Ft

Rendeld meg mindkét könyvet egyszerre, kedvezményes áron.

A csomag tartalma:

  • 1 db Ambrus Attila - Haramia 
  • 1 db Julian Rubinstein - A Viszkis

Amennyiben felirattal vagy dedikáltan szeretnél könyvet rendelni, visszavételi lehetőség nem lehetséges.

db

HA DEDIKÁLT PÉLDÁNYT SZERETNÉL A KÖNYVEKBŐL, akkor kérlek a rendelés MEGJEGYZÉS rovatába azt is írd bele, hogy KINEK. (Ha ajándékba szeretnéd, nehogy a megrendelőnek dedikáljam, és ne az ajándékozottnak.)

A csomag tartalma:

  • 1x Ambrus Attila - Haramia
  • 1x Julian Rubinstein - A Viszkis

A kép csak illusztráció.

JULIAN RUBINSTEIN - A VISZKIS

Ambrus Attila ajánlásával:

"A Julien által írt könyv, kétségkívül a legösszetettebb dokumentumregény, ami az életemről szól. 
Mellesleg az elmúlt 20 évben 6 könyvet publikálatak a viselt dolgaimról, ezek ismeretében őszintén kimerem jelenteni, hogy a Rubinstein által írt történet a legszórakoztatóbb mindezek közül.
Amerikai állampolgárként egyedülálló stílust képvisel, melynek szerves része a cinizmus, a szatirikus jellemábrázolás, és a fekete humor.
A történetemen 3 évet dolgozott. Ennek köszönhető az alapos, olykor oknyomozói pontosság. Ugyanakkor az is tény, hogy néhány adat Magyarországgal kapcsolatban pontatlan, de ezt betudhatjuk egy new yorki újságìró Kelet Európával kapcsolatos ismerethiányának.
Az olvasó életem egyik legszórakoztatóbb könyvét tartja a kezében. Különösen ajànlom mindazoknak, akik némi nosztalgiával gondolnak erre az időszakra. Ez a történet egy igazi rabló-pandúr mese, amiben ugyan némi szerencsével, de "a jófiúk" nyernek, azaz a zsernyákok."

Amerika egyik legtöbb díjjal jutalmazott fiatal újságírója, Julian Rubinstein a magyar Viszkis rabló történetét találta a legalkalmasabbnak arra, hogy bemutassa a kelet-európai országok zűrzavaros átmenetét a kommunizmusból a kapitalizmusba. 
Ambrus Attila Ceauşescu rémuralmának vége felé szökik át Erdélyből Magyarországra, az Ígéret Földjére. De csak értetlenséget, gúnyolódást, kirekesztést talál. Kínkeservesen próbálja megvetni a lábát, és nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjön: az egyenes út nem vezet sehová. Amikor először téved a törvényen kívülre, rögtön jobbra fordul a sorsa. Egyre merészebb bank- és postarablások, egyre több pénz, egyre több nő, egyre több ital… végül pedig a börtön. 
Az olvasó nem egyszerűen egy bűnügyi dokumentumregényt tart a kezében, hanem a 90-es évek Magyarországának korrajzát is - amerikai szemüvegen keresztül. A hároméves oknyomozással készült könyv nemcsak a rablások izgalmas részleteivel ejti majd rabul az olvasókat, de azzal is, ahogy a távolról jött amerikai újságíró bennünket, magyarokat lát. 

További részletek

AMBRUS ATTILA - HARAMIA

A Viszkis rabló visszatért.

A legenda tovább él - igaz, már csak a képzeletben.

Ambrus Attila első regénye alighanem zavarba ejti az olvasót. Valóság és fantázia keveredik benne megannyi izgalommal, akcióval, váratlan fordulattal. A nyers, szókimondó stílusban megírt cselekményben megelevenednek bankrablások, a császári élethez tartozó hódítások, a szegény, kilátástalan gyerekkor emlékei, no meg a börtönben átélt, kitörölhetetlen napok. A főhős valóságos haramiává válik, mert újra rabol, sőt gyilkol is, miközben szerelemre és talán normális életre vágyik. A Viszkis rabló visszatér, de most nem elégszik meg a kisebb zsákmánnyal. A Magyar Nemzeti Bank páncélautóját veszi célba: megtervezi, előkészíti és csatlósaival bele is vág az évtized balhéjába.

Ambrus Attiláért egykor a fél ország rajongott, s mindenki azért szurkolt, hogy ne kerüljön rendőrkézre. Az általa kreált főszereplő talán kevésbé lesz szimpatikus, mint a Viszkis a valóságban, de hatással lesz ránk, az egészen bizonyos.

Szeretjük és utáljuk egyszerre.

Ha elkezdjük olvasni a történetét, már nem szabadulunk tőle. 
Figyelem a könyv szókimondó szövegeket tartalmaz 18+ korhatárnak javasolt! 

További részletek

Még senki sem értékelte a terméket, legyél te az első!

Megosztás